Radyo Kİ > Haberler > YENİ NESİL GAZETECİLERE SERTİFİKA TÖRENİ

YENİ NESİL GAZETECİLERE SERTİFİKA TÖRENİ

Aralık 6th, 2018

Kocaeli Üniversitesi, İŞKUR ve Basın İlan Kurumu işbirliği tarafından yerel ve ulusal medyaya nitelikli gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen yeni nesil gazetecilik kursu tamamlandı. 2 hafta boyunca televizyon haberciliği, dijital habercilik, medya haberciliği, spor muhabirliği gibi alanlarda eğitim verilen kursiyerler bugün (06.12.2018) Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törene Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk Akça, Basın İlan Grubu Kocaeli Şube Müdürü Hayri Beşer, İŞKUR Şube Müdürü İlhami Çelik, MARKA Genel sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende konuşma yapan Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar pösteki bu gibi işbirliklerinin öğrencilerin gelişimine katkı sağladığını belirterek kursiyerleri tebrik etti.

Basın İlan Grubu Kocaeli Şube Müdürü Hayri Beşer, organizasyon ile ilgili bilgi vererek “Otuza yakın öğrenci projemiz sayesinde yerel medyada istihdam edilme fırsatı bulmuş oldu. Eğitimleri duayen gazetecilerin öğretileri ile desteklendi. Gazetecilik mesleği aşk ve tutku gerektirir. Bizlerde işine ve değerlerine bağlı öğrencilerle bu yolda yürüyoruz.” dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ise, Eğitim ve iştihamın önemine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurumsal iletişim temalı proje yapmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin yanında olmakla beraber takiplerinde olmayı da sürdüreceğiz. Eğitimde süreklilik bizde fikir haline gelmelidir. İmkanlarımız gelişmişken bizler de kendimize ve öğrencilerimize bir şeyler katmalıyız.” İfadelerini kullandı.
Tören, Yeni Nesil Gazetecilik sertifikalarının dağıtımı ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Haber: Şura Bayır (Radyo K.İ.)

Fotoğraflar: Tolga Nehbit (KOÜ- BHİ)