Radyo Kİ > Kültür & Sanat Haberleri > ÜNLÜ OYUNCU YAKUP YAVRU HAYATINI KAYBETTİ

ÜNLÜ OYUNCU YAKUP YAVRU HAYATINI KAYBETTİ

Eylül 25th, 2018

Yakup Yavru hayatını kaybetti. 25. Adana Film Festivaline katılan Yavru açılış töreni sonrası geçirdiği kalk krizi sonrası tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

4.5 Ay Önce Mezarını Yaptırmıştı.

Memleketi Amasya’da 3 Mayıs’ta 35 bin lira harcayarak kendisine mezar yaptıran Yakup Yavru, “Yerimi çok beğendim. Hemen ölesin geliyor. Kendime göre, hayırlı bir şey yaptığıma inanıyorum” sözleriyle gündeme gelmişti.

Yakup Yavru Kimdir?

Yakup Yavru, 1 Mart 1952 tarihinde Amasya’da doğdu. Öğretmen okulundan mezun olduktan sonra birçok şehirde görev aldı.

Öğretmenlik yaptığı dönemde tiyatro ile de ilgilenmeye başlayan Yakup Yavru, Bana Sevgiyi Anlat isimli dizi ile oyunculuk kariyerine başladı.