Radyo Kİ > Haberler > “Türkiye’de En Başarılı Takım Unvanına Sahibiz”

“Türkiye’de En Başarılı Takım Unvanına Sahibiz”

Mayıs 23rd, 2018

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölüm Başkan Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Enis Çolak ve Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Nihan Su bugün (23.05.2018) Şengül Hökelek ve Alper Yazıcı’nın sunduğu Radyo K.İ.’nin haber aktüel programı Güne Bakış’a konuk oldu.

Enis Çolak, Kocaeli Üniversitesi Kadın Futsal Takımı ile ilgili, “Kadın Futsal takımımız 2005’te kuruldu. 2008’den sonra takım revize edildi ve başarılarımız artarak devam etti.O dönemden beri 7 tane Türkiye şampiyonluğumuz oldu, başarılı bir şekilde de devam ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.Öğretim Görevlisi Nihan Su ise, ‘’2008’den beri çok iyi bir ivme yakalamamızın nedeni bünyemizde milli sporcuları barındırıyor olmamız. Türkiye’de üniversiteler arasında en başarılı takım unvanına sahibiz. ’dedi.

KOÜ Kadın Futsal Takımı kadrosu ile ilgilide konuşan Nihan Su, Kadroda sadece Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin bulunmadığını kaydederek “Üniversitemizin farklı fakültelerinden gelen öğrencilerimiz bize katılarak takımımıza güç kattılar.” ifadelerini kullandı.

“Önceliğimiz Kızlarımızın Başarılarını Taçlandırabilmek”

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi’nin destekleriyle her yıl Türkiye Şampiyonası’na katıldıklarını belirten Öğretim Görevlisi Nihan Su, “Üniversitemizin desteğini almak bizi çok güçlü hissettiriyor ve gittiğimiz bütün turnuvalarda rakiplerimiz bizden çekinir hale geldiler, bir marka haline geldik. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden Kocaeli Üniversitesi Kadın Futsal Takımı’nda oynamak için talep alıyoruz ama bizim önceliğimiz burada okuyan kızlarımızın kendi başarılarıyla birlikte diğer başarılarını da taçlandırabilmek, eğitim hayatlarından belirli bir noktaya gelmelerini sağlayabilmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öğretim Görevlisi Enis Çolak, KOÜ Kadın Futsal takımının çalışmalarını Spor Bilimleri Fakültesi Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda gerçekleştirdiğini belirterek, “Futsal’ın antrenman teknikleri çok farklı olduğu için biraz daha özveriyle çalışıp, bu başarıları elde etmeyi hedefliyoruz. Biz her turnuvaya katıldığımızda zaten kafamızda şampiyon olarak gidiyoruz. Biz her zaman ilk üçün içerisindeydik ve o ilk üçün içerisinden hiç çıkmadık, oraya başarı için gidiyoruz. Sahada ter döken bütün öğrencilerimizi de kutluyorum ”dedi.

“Mucizeye İhtiyacınız Yok Siz Bir Şampiyonsunuz”

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölüm Başkan Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Enis Çolak ve Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Nihan Su, kızlarımıza öğüdümüz “Bir mucizeye ihtiyacınız yok kızlar çünkü siz bir şampiyonsunuz kupa sizlerin ellerine daha çok yakıyor. Rakibinize saygı duyarak oynayın” oldu. Öğrencilerimizle ile gurur duyuyoruz ve bizim haberlerimizi yaparak bizlere destek veren İletişim Fakültesi’ne ve Kocaeli Üniversitesi ne teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber:Dilara YAZICI (RADYO K.İ.)