Radyo Kİ > Haberler > TEMEL SANAT EĞİTİMİ YIL SONU SERGİSİ

TEMEL SANAT EĞİTİMİ YIL SONU SERGİSİ

Mayıs 30th, 2019

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bugün (30.05.2019) Temel Sanat Eğitimi Yıl Sonu Sergisi düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Keskin katıldı.

“Sergileri Gelenekselleştirelim” Etkinlik hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, “Bu serginin Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ortaya çıkardığı işlerle eş değer olması beni mutlu etti. Bundan dolayı sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben isterim ki bu sergiyi geleneksel hale getirelim ve her dönem sonunda Görsel İletişim Tasarımı bölümü böyle bir sergi yaparak bizim fakültemizi neşelendirsin.” dedi.

“Öğrenciler Hayat Kurmayı Öğreniyorlar” Görsel İletişim Tasarımı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Keskin, “Sanat eğitimi usta-çırak ilişkisi içerisinde gelişen bir durumdur. Temelleri 1919’da Almanya’da atılan bu sistemi bizde günümüzde liselerde, üniversitelerde ve bu eğitimin verildiği merkezlerde yürütmekteyiz. Temel Sanat eğitimi önemli, özellikle de tasarım ve sanat eğitimi veren kurumlar için çok daha önemli. Çünkü öğrenciler bu ders yoluyla farklı düşünmeyi ve kendini ifade etmeyi öğreniyor. Bir tasarı ortaya koyarken birçok problemle karşılaşmaktasınız. Bu problemleri aşmak için belli bir bilgi ve kültür birikiminizin olması gerekir. Bu yüzden öğrenciler bu derslerde temel tasarıların ilke ve prensipleriyle kompozisyon kurmayı ve beraberinde bir hayat kurmayı öğreniyorlar. Öğrencilerimiz, sizlerin de gördüğü gibi çok güzel işler çıkardı. Bu yüzden hepsine teşekkürler ederim.” ifadelerini kullandı. Etkinlik, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencinin Temel Sanat Eğitimi Yıl Sonu Sergisi’ni gezmesi ile son buldu.

Haber: Buse Karakulak (Radyo K.İ.)