Radyo Kİ > Haberler > “Siyaset ve Edebiyat” Kitabı Okuyucusuyla Buluşuyor

“Siyaset ve Edebiyat” Kitabı Okuyucusuyla Buluşuyor

Mart 22nd, 2016

hasan_yaziciKocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yazıcı, Kocaeli Üniversitesi Vakfı’nın basımını gerçekleştirdiği “Siyaset ve Edebiyat” adlı kitabı hakkında Radyo K.İ. Muhabiri Fatih Osma’ya açıklamalarda bulundu.

Siyaset ve Edebiyat adlı kitabının içeriğinden bahseden Yrd. Doç. Dr. Hasan Yazıcı, kitabın siyaset ve edebiyat alanındaki boşluğu doldurmak ve derli toplu bir ders materyali ihtiyacını karşılamak için yazıldığını belirtirken kitapta siyaset ve edebiyat ilişkisi ile Türk edebiyatının 1970-2000 yılları arasındaki dönemin analiz edildiğini söyledi.

Kitabın sadece ders amaçlı değil herkesin okuyabileceği bir tarzda olduğunu kaydeden Yazıcı, “Ders kitabı olarak var olan boşluğu doldurmaya uygun bir kitap. Fakat ilgi duyan herkesin okuyabileceği bir kılavuzdur. Siyaset ve edebiyat ilişkisine ilgi duyan, edebiyatı siyasi mücadeleler alanı olarak okumak isteyen her okuyucuya katkı sağlayabilir. Siyaseti ve edebi metinleri karşılaştırılmalı olarak yorumlayabilmek için özlü bir yol göstericidir” dedi.

Kitabın yazımından önceki aşamalarına değinen Yrd. Doç. Dr. Hasan Yazıcı, “Öncelikle konu ile ilgili kaynak araştırması yapıldı. Var olan teorik birikim mümkün olduğu, erişilebildiği ölçüde çok yönlü olarak ortaya koyuldu. Son olarak da kitap, edebi metinde siyasi incelemenin nasıl yapılması gerektiğini belirten akademik süzgeçten geçmiş iki çalışma ile örneklendirildi” şeklinde konuştu.

Kitabın okuyuculara sağladığı faydalarına da değinen Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yazıcı, Siyaset ve Edebiyat kitabını okuyanların özel olarak siyasi projeleri anlamada aşama kaydedeceğini ve  bu aşamaları önemli birincil kaynaklar olarak kullanabileceklerini sözlerine ekledi.