Radyo Kİ > Radyo Kİ > Radyo K.İ.’de “Yenilenebilir Kaynakları ve Enerji Dergisi ” Hakkında Konuşuldu

Radyo K.İ.’de “Yenilenebilir Kaynakları ve Enerji Dergisi ” Hakkında Konuşuldu

Mart 19th, 2015

Güne Bakış Programına bugün Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özcan Atlam konuk oldu. “Yenilenebilir Enerji Dergisi ve  Kaynakları” hakkında konuşuldu. Helin Kaya ve Mesmi Özer Korkutan’ın sunduğu Güne Bakış Programına bugün Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Elektrik Eğitimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Özcan Atlam konuk oldu.

Konuşmasına Yenilenebilir Enerji Dergisi’nin içeriğinden bahsederek başlayan Yrd. Doç. Dr. Özcan Atlam, derginin makaleleri ölçmek ve değerlendirmek için kendi oluşturduğu bir hakem heyeti olduğunu söyledi. Atlam, bir bilim adamının değerinin ölçülebilmesi açısından bu tip dergilerdeki makale çalışmaları sayısının önemli olduğunu belirtti.

Yenilenebilir Enerji Dergisinde hakem olabilmesi için  derginin kendisine teklifte bulunduğunu belirten Özcan Atlam, “Makaleleri değerlendirirken em-pati yapmak makalelerin eksik yönleri tamamlar” dedi.  Atlam ayrıca, bu dergiden kazandığı en iyi hakem ödülünün kendisinin değil üniversitenin ödülü olduğunu vurguladı.

Yenilenebilir enerjinin, dönüşebilen, eskimeyen ve tekrar var olabilen enerji olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Özcan Atlam, “Kömür, doğalgaz gibi bazı yakıtların tüketim süreci üretim sürecinden çok daha hızlı olarak gerçekleşiyor” dedi. Yenilenebilir enerjilerin dünyanın doğal akışının bir parçası olduğunu vurgulayan Atlam, bu nedenle güneş panelleri, rüzgar türbinleri, hidroelektrik santralleri ve dalga jeneratörleri gibi alternatif enerji kaynakları üzerine gidildiğini belirtti.

Yenilenebilir enerjinin Türkiye’de son birkaç yıla kadar ihmal edilen bir konu olduğunu ifade aden Özcan Atlam, bu enerjinin şuan ki teknolojiler ile alternatif bir enerji olmadığını ancak destek enerji olabileceğini vurguladı. Atlam  ayrıca, her ülkenin kendi çapında kullanabileceği bir yenilenebilir enerji kaynağı olduğunu  da ifade etti ve Türkiye’nin de çeşitli enerjilerden yararlanabileceğini söyledi.

İstanbul ve Çanakkale Boğazları arasındaki akıntı enerjisinin önemine de dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Özcan Atlam, Türkiye’nin çeşitli yöntemlerle bu enerjiyi değerlendirebileceğini belirtti.

Kocaeli Üniversitesi’nde farklı bilimsel alanlardaki kişilerin bir araya gelerek, yenilenebilir enerji üzerinde çalışmaların yapılabileceğini kaydeden Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Elektrik Eğitimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Özcan Atlam, en büyük hedefinin Kocaeli Üniversitesinde bir yenilenebilir enerji enstitüsü açmak olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.