Radyo Kİ > Haberler > Programlama Yarışları ve İş Dünyası Üzerine Etkileri

Programlama Yarışları ve İş Dünyası Üzerine Etkileri

Mart 6th, 2017

17141262_10155081405383158_1625937607_nKocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonu’nda bugün “Programlama Yarışları ve İş Dünyası Üzerine Etkileri” adlı etkinlik düzenlendi.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Süleyman Eken tarafından organize edilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi İsabek Tashiev, modern web teknolojileri ve yarışmacı programlama konularını anlatarak bilgisayar mühendisliği konusunda lisans öğrencilerine yönelik tavsiyelerde bulundu.

Teknoloji Gelişmeler Güncel Olarak Takip Edilmeli

Etkinlik sonrası Radyo K.İ.’ye konuşan İş dünyasının öğrencilerden beklentilerini anlatan İsabek Tashiev,  öğrencilerin teknolojik gelişmeleri güncel olarak takip etmeleri gerektiğini vurguladı. İsabek Tashiev, üniversite hayatı ve iş hayatının farklı olduğunu belirterek,  “Bilgisayar mühendisliği bölümü okuyan her öğrencinin veri yapıları ve algoritmaları bilmesi gerekiyor. Öğrenciler üniversite birikimleriyle birlikte iş dünyasının beklentilerine cevap verebilmeli. Bu nedenle öğrencilik hayatı boyunca farklı alanlarda kendilerini geliştirmeliler” ifadelerini kullandı.

Haber: Tunahan Orakçı