Radyo Kİ > Haberler > “Her Şeyden Önce Sevdiğiniz İşi Yapın”

“Her Şeyden Önce Sevdiğiniz İşi Yapın”

Nisan 9th, 2019

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bugün (09.04.2019) Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi tarafından “Halkla İlişkiler Mezunlarının Kariyer Hikayeleri” adlı bir etkinlik düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halkla İlişkiler Uzmanı Sevda Altundal, Okan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sencer Turhan, Tohum Otizm Vakfından Emre Duman, Türkiye Kalite Derneği’nden Sefer Gülçiçek’in konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı.

Sefer Gülçiçek, öğrencilere iş hayatındaki tecrübelerinden bahsederek, “Her şeyden önce sevdiğiniz işi yapın. Sizlere tavsiyem kendinizi geliştirin. İleride yapacağınız mesleğinize bir an önce karar verin. Kendinizi tanıyın ve hedefinizi belirleyin. Aylık ve yıllık hedeflerinizi belirleyin. İş yerleri sizlerden hedeflerinizi istiyorlar, bunu unutmayın. Yabancı dilinizi iyi olmayabilir ama Türkçe’yi iyi bilmeniz gerekiyor. Geleceğiniz için staj yapmak, tez hazırlamak ve sosyal aktivitelere katılmak çok önemlidir. Bu alanda kendinizi geliştirirseniz bir adım önde olursunuz.” ifadelerini kullandı.

“Kendinize Güvenin”

Öğrencilik yıllarına ilişkin konuşan Sevda Altundal, “Arkadaşlar işinizi siz kovalayacaksınız. 4 yıl boyunca kendinizi geliştirebildiğiniz kadar geliştirin. Ne kadar geliştirirseniz, yaşam kalitesi olarak da geleceğinizi şekillendirirsiniz. Halkla ilişkiler mesleği hayaliniz olan bir meslek olmayabilir çünkü kimi yerlerde size stajyer olarak bakıyorlar. Size tavsiyem kendinize güvenmeniz, dışa dönük olmanız ve bir şekilde bir şeyleri kopartmamız gerekiyor.” dedi.

“Hem Okuyun Hem De Çalışın”

Sencer Turhan ise, sektördeki tecrübelerinden bahsederek, “Hedef belirleyin ve hobileriniz olsun. Hobileriniz mesleğiniz olabilir. Hobilerinizi küçümsemeyin iş yerleri hobilerinizle ve hedeflerinizle de ilgileniyor. İmkanınız varsa ve zamanınız varsa hem okuyun hem de çalışın. İş yerleri, işe başvuru yaptığınızda sizden tecrübe isteyecekler. Bu yüzden okurken çalışmalısınız. Bölümünüze uygun bir iş yerinde çalışırsanız hem sektörü öğrenirsiniz hem de okul hayatınızdan sonra iş bulma imkanınız daha fazla olur.  Kendinize inanırsanız başarırsınız. Okuyup çalıştığınızda para kazandığınız için kendinize güveniniz artar, özgüveniniz yüksek olur. Unutmayın iş yerlerinde kendine güvenen, hayalleri ve planları olan bireyleri istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik soru cevap ile son buldu.

Haber: Kaan TÜRKER (Radyo K.İ.)