Biz Kimiz?

Radyo K.I. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma ve Uygulama Radyosu olarak 24 Şubat 2003 tarihinde 1 KW’lık vericisi ile Hereke’de test yayınlarına başlamıştır.
2004 yılında İletişim Fakültesi’nin Kocaeli Üniversitesi Umuttepe’deki yerleşkesine taşınmasıyla verici gücünü artırarak (2,5 KW’lık) Radyo K.İ. yeni stüdyolarından, radyo link yardımıyla Gebze’den Sakarya ovasına uzanan bir coğrafyada yayın ağını genişletmiş, audio-streaming ile de yayınlarını internet üzerinden dinleyicilerine ulaştırmıştır.
Şuanda 94.8 FM bandından yabancı müzik yayını yapılan radyomuzun hedef kitlesi 18-25 yaş arası gençlerden, 25-35 yaş arası genç yetişkinlerden ve kaliteli yabancı müzik dinlemeyi seven yetişkinlerden oluşmaktadır. Radyo K.İ. kamusal yayıncılığın bilinci içinde günümüz yayıncılık gereksinimleri dikkate alınarak hazırlanan yayın akışında, müzik-eğlence programlarının yanında sağlık, eğitim ve kültürel gelişimi artırıcı programları bünyesinde bulundurmaktadır.

Radyo yayıncılığında farklı bir soluk getirmeyi ana hedefi olarak benimseyen Radyo K.I. personeli alanında uzman öğretim görevlilerinin denetiminde 5 farklı birimde çalışan öğrencilerden oluşmaktadır. Amacımız bir uygulama radyosu olarak amatör ruhumuz ile profesyonel bir bakış açısıyla günümüz kolaycılığından uzak Radyo’nun öneminin farkında bir yayın akışı ile sizlere seslenmektir.

Yayın İlkelerimiz

1.Basın ilkelerine uymak.

2.Türkçenin düzgün ve doğru kullanımına özen göstermek.

3.Bilgiye, kültüre, sanata ve bilime saygı göstermek

4.Kişisel hak ve özgürlükleri gözetmek.

5.Tarafsız yayın yapmak. Taraf olunması gerektiğinde doğru ve dürüst olanın,
haklının yanında olmak. Her tür programda barış dilini kullanmak.

6.Olaylara objektif ve eleştirel yaklaşmak.

7.Kendi kalitesini oluşturmak.

8.Kaliteden taviz vermemek.

9.Araştırmacı, meraklı ve düzeyli olmak.

10.Radyonun bir kamusal alan olduğunu unutmayıp,
toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket etmek.