Radyo Kİ > Haberler > “3 BİNDEN FAZLA MEZUN VERDİK”

“3 BİNDEN FAZLA MEZUN VERDİK”

Ekim 12th, 2018

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından organize edilen 15. Üniversite Yaşamına Uyum ve Tanıtım Programı toplantısı, KSHMYO Amfi 2’de gerçekleştirildi. Okul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Taştan toplantı sonrası Radyo K.İ. ‘ye açıklamalarda bulundu.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun kuruluş tarihçesine değinen Taştan, “8 yıldır Umuttepe Yerleşkesinde olan okulumuz daha öncesinde Derbent Yerleşkesinde bulunmaktaydı. Bu zamana kadar 3 binden fazla mezun verdik. Başta Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı ve Tıbbi Doküman Tasarım Sekreterlik Programı olmak üzere 2012’den sonra da diğer bölümleri eğiterek tekniker olarak mezun ettik” diye konuştu

Öğrencinin İlgisi Dersi Etkiler

Dersliklerinin ve laboratuvar imkanlarının yeterli olduğunu vurgulayan Taştan, “Elimizde bütün teknik ihtiyaçları giderebilecek imkânlarımız var. Eğitim daima çok faktörlüdür bundan dolayı şu an ihtiyaç duyulan şey öğrencinin okula ve derslere karşı ilgili olmasıdır. Başarı seviyemizi aşağı çeken tek neden ilgisi olmayan öğrencidir.” ifadelerini kullanırken her sene okulun 2 ve 3. haftalarında düzenlenen tanıtım toplantılarında öğrencilere ders ve bölümleri hakkında bilgi verildiğini, bu programlara öğrencilerinin katılarak bilinçli olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haber: Şengül Hökelek- Ebru Ergül (Radyo K.İ.)