Radyo Kİ > Kültür & Sanat Haberleri > 13 YIL ÖNCE ARAMIZDAN AYRILAN KAZIM KOYUNCU ‘YU ANIYORUZ!

13 YIL ÖNCE ARAMIZDAN AYRILAN KAZIM KOYUNCU ‘YU ANIYORUZ!

Kasım 7th, 2018

Artvin’in Hopa ilçesinde dünyaya gelen Kazım Koyuncu, 7 Kasım 1971 yılında doğdu. Müziğe ilk adımını henüz ortaokul 1. sınıftayken mandolin çalmaya başlayarak attı.Koyuncu, söz yazarı, oyuncu ve aktivisttir.

1994 yılında Laz müziğini rock müziği ile birleştirerek kendi tarzını yarattı. Daha sonra profesyonel olarak yapmaya başladı. Ali Elver ile beraber ‘Dinmeyen’ isimli özgün müzik grubunu kurdu. 2002 yılında Gökhan Birben ile birlikte Gülbeyaz adlı televizyon dizisinin müziklerini yapmaya başladı. Aynı zamanda dizinin bazı bölümlerinde oynadı. Dizi müzikleri büyük ilgi gördü. Daha sonra Kâzım Koyuncu, Türkiye çapında tanınmaya başlandı. Konserleri büyük kitlelerce izlendi. 2004 yılında Hayde adlı ikinci albümünü çıkardı. Yılın en çok satan albümlerinden birisi oldu.

25 Haziran 2005 yılında hayatını kaybetti. Testis kanserinin akciğerlerine yayılması sonucunda 33 yaşında vefat etmiştir. Aramızdan ayrılışının 13. yılında aramızdan ayrılan Şair Ceketli Çocuk olarak bilinen, Kazım Koyuncu’yu özlem ve saygıyla anıyoruz.